U21- finalen mellan Sverige – Portugal

Direkt efter att Sverige tog sig till final i U21-EM dröjde det inte många sekunder innan Johan sa -” ska vi dra till Prag?” Mitt leende har inte varit så brett sedan vi gifte oss 🙂 

Istället för hemfärd till Sverige bokade vi nya flygbiljetter från Dubrovik till Prag. Kan förmodligen ha varit bland det bästa vi har gjort! Det vi fick uppleva kommer vi sent att glömma. 

Vi landade dagen innan den stora matchen och samma dag åt vi middag på superfin och välkänd restaurang vid namn Sasazu. Herregud så gott! Ni måste besöka den om ni tar en trip till Prag! Väl där träffade vi på bl.a Jesper Hussfelt (kommentator i Gladiatorerna). Efter en stund kliver Jesper upp ur sin stol och säger ”Dajana, jag måste bara säga hej till dig”. Än är man inte bortglömd som kändis 🙂 Självklart klickade vi av några bilder och snackade en stund. Riktigt kul! Även Patrik Ekwall & Co åt där. Svenskt ställe? 😉 

I alla fall dagen efter började kalaset vid 15:00-tiden i en park där Camp Sweden höll till. Johan har tidigare upplevt flera stora mästerskap i fotboll men för mig var detta helt nytt! Jag älskar det! Man slukas in i denna stämning och allsång. Alla svenskar blir som en enda stor familj. Jag får gåshud av att bara tänka tillbaka. Att sedan promenera i supportertåget genom Prag (3 km), sjunga, dansa och njuta av alla intryck var mäktigt! 

Vi kunde inte ha upplevt en mer spännande match än vad vi gjorde. Under straffdramat var jag ett nervrak…hela svenska klacken var totalt sjuk. Ena stunden stod vi upp och skrek av glädje, den andra slet alla i sitt hår och gapade stort. Oh, herregud vilken spänning svenskarna bjöd på. Efter att Karlgren räddade den sista straffen utbröt ett evigt blågult tjut! Jag tror vi kramade alla människor vi kunde se på läkaren. Folk grät av glädje till höger och vänster och jag kunde inte sluta skrika. Oj, oj, som vi har fått försmak av nästa års EM! Ja, vi ska nämligen semestra i Frankrike 2-3 veckor (förhoppningsvis går Sverige vidare). 

   

    
    
    
    
    
    
 Ps. Vår glada faces var tydligen med i tv några sekunder 🙂 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

HTML tags are not allowed.