Torskfilé med pesto och sötpotatis 

IMG_6906-1.png

Söndagar är en sådan ”fixar-dag” hemma hos oss. Jag föredrar att jobba en sväng, förbereda mig inför veckans arbete, göra matlådor, städa lite etc. Med andra ord, det finns alltid något att göra som husägare. 

Gårdagen ägnades åt ovanstående och jag måste helt klart ge mig själv en klapp på axeln. Jag lyckades hålla skärpan ordentligt och arbeta undan i hela tio timmar framför datorn. Nåja, vi åker iväg på en lång weekendresa på torsdag. Snart får min knopp och kropp koppla av. 

Any may, matlådor för måndag och tisdag är färdiggjorda. En favorit just nu. Jag kan inte få nog av sötpotatis!

 

Torskfilé med pesto

Torskfilé med pesto

 
Ingredienser 

  • 1 kg torskfilé 
  • Pesto 
  • 1 kruka gräslök 
  • 1 burk kokosmjölk 
  • 2 msk dijonsenap 
  • Sötpotatis 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader 
  2. Skala och skiva sötpotatis, lägg i ugnsform (ev. lite olivolja på) och in i ugnen 
  3. Bre lite pesto på varje bit torskfilé, vik ihop och placera i en djup ugnsform 
  4. Koka upp (lätt) kokosmjölken och tillsätt dijonsenap och gräslök. Låt puttra någon minut
  5. Häll det över torskfiléerna (toppa ev. med lite bacon som du försteker någon minut)
  6. Placera torsken under sötpotatisen i ugnen. 
  7. Vänta tills sötpotatisen fått lite färg eller smaka av (både och)
  8. Jag gjorde 1,8 kg torskfilé och tillsatte lite extra dijonsenap och gjorde en stor plåt med sötpotatis (8-9 st) 

 

Torskfilé med pesto och sötpotatis

Torskfilé med pesto och sötpotatis

 

Inlägget Torskfilé med pesto och sötpotatis  dök först upp på Dajana Börjesson.

Källa:
Torskfilé med pesto och sötpotatis 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

HTML tags are not allowed.