Sneak peak på vårt pågående trädgård -och poolprojekt

FullSizeRender (14)

Trädgård – och poolbygge i Villa Börjesson

Nu återstår det inte många dagar innan vår trädgård och pool är klar. Sedan grävmaskinerna gjorde entré i vår trädgård i mitten av februari har jag längtat ihjäl mig på att se slutresultatet!

Att plöja en hel trädgård, bygga staket, plank, mur, gjuten pool, poolhus och annat som hör till är ingen dans på rosor. Jag och Johan har i princip inte gjort någonting utan vi har haft flera olika företag med specifika inriktingar som skött arbetet, däremot har Johan gjort ritningen av poolen och trädgården. Poolritningen innebär inte endast att dra fyra sträck, utan alla rör ska kunna dras rätt, jet-swimen ska få plats, pooltäcket ska vara under marken och med hjälp av knapptryckningar ska man kunna styra allting. Många bitar som ska stämma överens helt enkelt.

Under helgen kommer marken att jämnas ut, matjord ska läggas så vi kan rulla ut en gräsmatta. Plattor läggs nästa vecka och då kommer muren vara klar. Ett svart plank ska upp och även poolhuset ska byggas de närmaste två veckorna. Mellan våra två murar (mot vägen) ska ännu fler Lagerhägg planteras. Nya plattor på garageuppfarten görs sist tillsammans med det lilla som blir kvar av staketet och grinden.

Vår pool kommer målas vit, alltså ingen mosaik eller plattor i. Kul med lite annorlunda stil! Men som det ser ut nu kommer vi tyvärr inte hinna måla den innan vår inflyttningsfest/poolparty då det krävs ytterligare fyra veckor för betongen att torka, sedan ska tre lager färg målas och det ska i sin tur torka ca 10 dagar innan vattnet fylls på. Planen lutar att vi kör en ”raw” pool (utan färg) denna sommar och att den istället målas under våren nästa år.

Före:

FullSizeRender (12)

FullSizeRender (8)

Början av projektet:


Idag:

Nytt svart staket

Nytt svart staket

FullSizeRender (14)

Plattor ska läggas på hela uppfarten, staketet ska gå hela vägen till huset med en grind. Äntligen kommer Hugo kunna springa fritt!

Ny mur invändigt

Ny mur invändigt

Mellan murarna ser ni Lagerhägg längst nere till höger, vi kommer plantera fler så att det täcker hela vägen till uppfarten. Spots kommer installeras i muren närmast gräset, varannan meter. Materialet ni ser mellan murarna är kommande poolhus. En större lampa kommer lysa upp eken till höger i bild.

FullSizeRender (11)

Pool 4 x 10

Pool 4 x 10 m

Poolen är rätt stor! Ni ser även att vi har öppnat upp sovrummet så att man kan komma ut till poolområdet direkt. Hela fasaden ska målas vitt, taket är redan fixat! Runt poolen ska vi ha mörkare plattor och ca 1-2 meter från poolkanten i vänster i bild börjar gräsmattan.

IMG_3604

Bakom muren kommer ett högt svart plank gå som fortsätter vänster i bild och hela vägen längst långsidan av poolen, självklart ska planket lysas upp. Framför grannens svarta förråd (rakt i bilden) kommer vårt poolhus att byggas. Förutom att motorerna ska förvaras därinne kommer det även att vara ett litet omklädningsrum med en dusch utanför.

Som sagt, mycket händer kommande två veckor och självklart kommer jag uppdatera bloggen med nya bilder och förhoppningsvis ett nästintill klart trädgård/poolprojekt!

Fortsättning följer……

Inlägget Sneak peak på vårt pågående trädgård -och poolprojekt dök först upp på Dajana Börjesson.

Källa:
Sneak peak på vårt pågående trädgård -och poolprojekt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

HTML tags are not allowed.