Semester – mer tid till träning!

Återstår endast tre hela dagar av vår smekmånad här på Boracay. Typiskt nog börjar det bli sämre väder hemma, så vi får väl passa på att njuta lite extra 🙂

Precis som hemma hamnar man i någon slags rutin när man är på solsemester, eller vi har i alla fall gjort det. Sol och bad, gymmet och sedan middag nere i ”byn” eller room service. När lokala skurar slår till under lunchtid springer vi in till spelrummet och lirar lite biljard. Idag har det varit extra stormigt under kvällen, mysigt att ligga inne på rummet och kolla på film då.

Vi tränar som sagt på gymmet varje dag och för att vara ett gym på ett resort, får det fyra av fem stjärnor. Det enda som saknas är en fri stång (smithmaskin finns) annars går det att köra det mesta. Startar mina pass med foamrollern och några MAQ-övningar därefter följer jag mina träningspass från min grymma coach Helene slaviskt! Lägger in någon WOD och löpning då och då för att få upp pulsen ännu mer.

Health cluben erbjuder ett gruppträningspass om dagen och vi provade på yogan. Efter det passet mindes jag tydligt varför jag aldrig gått på mer än ett yogapass tidigare i mitt liv! Jag var så uttråkad och jag sneglade åt dörren ett flertalet gånger för att lämna lokalen, på riktigt! Yoga är definitivt inget för mig! Kändes som jag stretchade ut mina redan överrörliga leder och muskler en smula, inget ansträngande direkt. Jag har förmodligen svårt med det här att slaaaaaappna aaaavvv…aaandas iiin…och uuuttt!

Vände jag däremot mitt huvud åt vänster fick jag syn på en sinnes svettig Johan som slet som ett djur för att komma i vissa positioner. Ett tag var vi nära på att gapskratta! Johan fick nog ut en hel del från passet, hans stela kropp fick sig en omgång. But no more för min del.

20140728-002759-1679828.jpg
Inbjudande ingång, precis som resten av Shangri-La.

20140728-003005-1805846.jpg
Personalen följer med in och ger oss handdukar och vatten. Efter passen får vi frukt och små kalla handdukar. De har hela tiden koll på en under träningen, ser de att vattnet håller på att ta slut från ens vattenflaska så är det där på två röda med en ny. Snacka om service! Johan är nöjd efter ett svettigt pass 🙂

20140728-003925-2365516.jpg
I omklädningsrummet kan man koppla av i bubbelpoolen, sweet!

20140728-004024-2424997.jpg
Flexing, flexing 🙂

20140728-005020-3020919.jpg
Ljuset är inte det bästa på gymmet. Fria vikter i hörnan, smithmaskin, cable och massor med maskiner. Gymmet har en ”cardioavdelning” med trappmaskiner, löpband, cyklar, roddmaskin etc. Vi klarar nog oss i tre dagar till 🙂

20140728-005351-3231562.jpg
Suddig ”dubbelselfie” från dagens pass. Pressar med 14 kg. Jag minns att åtta veckor efter mitt diskbråck kunde jag knappt lyfta 6 kgs hantlarna över huvudet och nu kör jag 6 reps x 4 med 16 kg. Skynda långsamt!

Då har ni fått ta del av vår träning här på Boracay. Dags att släcka för idag (klockan är 01:00). Natti natti/D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

HTML tags are not allowed.