Recept på choklad-proteinmuffins!

Efter en tipptopp helg vaknade jag helt förstörd och sjuk imorse 🙁 Jag körde till jobbet endast för att lämna över fotbollsturneringen till mina kollegor som jag hade planerat och verkligen sett fram emot. Istället spenderade jag hela dagen under täcket, ett försök till tillfrisknande och jag känner mig lite bättre nu. Medan Johan tog en löptur på Ribban gick jag en lugn och skön promenad med Hugo. Välbehövligt efter allt sängliggande.

Jag lyckades efter många timmars sömn göra choklad-proteinmuffins och nyttiga pizzzabullar. Självklart får ni recepten här i bloggen. Först ut muffins!

Ingredienser:

• 4 ägg
• 1 skopa chokladproteinpulver (jag använde Ultimate Nutrition)
• 2 dl hasselnötsmjöl
• 2 små ”krav” bananer
• 4 msk kakao
• 1 tsk bakpulver
• 50 ml smält kokosolja

1) Sätt ugnen på 150 grader.
2) Mosa bananerna i en bunker och tillsätt äggen. Blanda ordentligt.
3) Tillsätt kokosoljan.
4) Häll i de torra ingredienserna (hasselnötsmjöl, proteinpulver, kakao och bakpulver) och blanda runt ordentligt till en fin smet.
5) Häll smeten i muffinsformar och grädda i ugnen i ca 12-15 minuter.

Jag valde att ta ut muffinsen lite tidigare, föredrar när smeten är lite geggig i mitten. Så gott det blev! Ni måste prova dem, väldigt enkla och göra! Nyttiga såklart:)

20140609-222835-80915419.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

HTML tags are not allowed.