Please, give me a miracle..

Diskbråck? Diskbuktning? Muskelskada? Ingen som vet. Än. Att få tid för magnet röntgen i vårt avlånga land kan ta en evighet. Bara att träffa en läkare ska vi inte ens nämna, men har du de rätta kontakterna kan du ha tur. Jag har haft lite tur. Jag har träffat två olika läkare, fyra gånger inom förloppet av en vecka där i alla fall en tog mig på allvar och den andra skrattade och gav mig lite värktabletter och påpekade att jag likaväl kunde fått nackspärr (kommer från en läkare från akuten i Malmö). Seriöst?

Jag är inte bitter, jag är förbannad! Mitt liv står stilla! Jag har legat i sängen non stop i två och en halv vecka pga smärtan och oförmågan att ens kunna stå upp eller sitta. Ja, det är bättre nu, mycket bättre med tanke på att jag kan stå upp och sitta men inte i stora mängder. Nu önskar jag att få sova en hel natt som jag inte gjort på flera veckor.

Jag är inte förbannad över alla väntetider, nej. Jag är förbannad över bemötandet jag får. Efter en veckas värk där jag till slut kvider så mycket så att jag inte längre kan ta mig upp ur sängen, ringer hem Johan som får köra mig till akuten och sedan bemöts av en sk. expert (för det är väl det en läkare är inom sitt område), som tar mig som ett skämt! Han låter mig lyfta på armen, upp och ner, jag lyckas vrida nacken ca 30% av dess kapacitet och utifrån det blir slutsatsen ”ja, men du kan ju vrida på huvudet”. Come again?! Jag är stel som en pinne, kan knappt vrida nacken, har tappat känsel i ena armen, känner inte alls av min tumme, har fruktansvärt ont i halsryggen och ovan skulderbladet att jag varken kan sitta eller stå utan endast ligga i ett läge, har inte sovit i en vecka, gråtit mig till sömns. Nä men självklart, jag har nog lite nackspärr, och ett litet leende på det.

Då ska ni veta att då hade jag tre dagar tidigare besökt kiropraktorn, för jag trodde det var återigen revbenslåsning som jag hade haft två veckor tidigare. Dagen efter träffade jag läkare, fick kortisonspruta i ryggen och smärtstillande men det inte hjälpte ett dugg. Dagen efter ”akutenbesöket” fick jag återvända till den andra läkaren för betydligt starkare smärtstillande eftersom citadon, panodil och paraflex inte fungerade.

Puuhh..så här har det varit, fram och tillbaka. Ena stunden har jag haft förbannat ont och några timmar senare har jag kunnat ha en liten promenad.

Nu väntar jag alltså på magnet röntgen, det kan två veckor eller tre månader. Har jag tur med hjälp av lite kontakter, kan det gå betydlig fortare. I lördags fick jag behandling av Seth Roland, inte det skönaste men jag gör vad som helst för att bli återställd. Nålar, 5 cm ner i min muskulatur. Tacksam för allt han gör och jag ska eventuellt ner till Ystad igen i veckan för ännu en behandling.

En rejäl känga till svensk sjukvård! Och den ger jag inte den personal som sliter och jobbar röven av sig för en pinsam lön, precis som vi lärare gör. Dessa två yrken ska tydligen numera göra under utan några resurser. Kängan ger jag till läkare som inte tar sina patienter på allvar och tror att strategin ”ta värktabletter och gå hem och vila så löser sig det sig nog snart ska du se”.

Usch, nu lät jag bitter och tråkig i mitt i lägg. Men det är sanningen. Så är det ibland i livet. Vill bara bli frisk och spela lite match på söndag. Mirakel har hänt förut! 🙂

Bjuder på bilder från lördagens middag, lite roligare 🙂 Söta Heléne och Ako (kända från gladiatorerna ”Ice” och ”Toro”, var på besök nere i Ystad och höll i event på Breeze Fitness (då jag fick min behandling) och de bjöd med mig på middag senare under kvällen. Vi hade supertrevligt. Tack Heléne, Ako, Kim, Lovisa och Benjamin för en trevlig kväll ❤ Måste upp till Sthlm och hälsa på Heléne snart, min stora inspiration!

20131021-225835.jpg

20131021-225845.jpg

One comment on “Please, give me a miracle..

  1. kom på att läsa din blogg..
    men detta var väldigt tråkigt Dajan
    hoppas du krya på dig snart och du får bättre vård!
    hoppas du slipper all smärta och blir frisk<3
    krya krya på dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

HTML tags are not allowed.