Nyttiga lussekatter

Jag kunde inte låta bli att även baka några nyttiga lussekatter igår kväll. Internet är fantastiskt! Några klick och vips hittar man massvis med goda recept! Jag strävade såklart att knåda lite mer hälsosamma bullar, gluten- och sockerfria. Med lite inspiration från nätet kunde jag mixa ihop ett eget mumsigt recept.

20131203-091929.jpg
Recept- Dajans lussekatter

1) Sätt ugnen på ca 175 grader.
2) Blanda i en skål 3 dl mandelmjöl, 2 dl kokosmjöl, 1 dl dinkelmjöl, 2 hela ägg, 1 kesella lätt 1%, 2 dl sukrin mellis (går bra med annat sötningsmedel), 2 msk fiberhusk, 0,5 tsk salt, 2 tsk bakpulver, 2 paket saffran (blanda i en liten skvätt vatten innan du häller de i bunkern). Blanda och knåda väl i några minuter.
3) Gör dina konstverk och lägg de på plåten. Pendla med ägg.
4) Grädda i ugnen i ca 30-40 minuter.
5) Done!!!

Ps. Det går bra med ett paket saffran men jag avgudar den här gudomligt goda kryddan och tar gärna extra 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

HTML tags are not allowed.