Nyttig protein-morots-pecankaka!

Senaste två månaderna har inte direkt varit mina bästa. Allvarlig skada och nu sjuk, puuuhh… Boring! Tur att vi inte har match i helgen. Jag var världens hosta, ont i halsen och ner i lungorna. Blä.

Idag har jag lyckats göra något i alla fall. Till mysig julmusik har jag gjort en protein-morots-pecankaka. Herregud, vad god den blev! Nyttig också!

Recept

1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Blanda i en bunker 2 skopor proteinpulver (bäst med chokladsmak), 1 dl pofiber, 2,5 dl hasselnötsmjöl, 2,5 dl mandelmjöl, 2 dl hackade pecannötter, 2 tsk bakpulver, 3 tsk kanel och 2 tsk kardemumma.
3. Blanda separat 4 ägg, 2/3 kesella lätt, 2 medelstora rivna morötter, 0,5 dl vatten och 2 dl sukrin mellis (fungerar med stevia strö också).
4. Blanda ihop smeten med de torra ingredienserna. Häll den färdiga smeten i en form och grädda i ugnen i ca 50 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
5. Blanda 2 x 200 gram Philadelphia 3%, 2,5 dl sukrin mellis, lite vaniljpulver och en skvätt lime i en bunker.
6. När kakan svalnat, bred ut glasyren över kakan och lägg ut lite pecannötter över kakan. Done!

20131126-152114.jpg

20131126-152139.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

HTML tags are not allowed.