New York City part 2!

Tillbaka på hemmaplan efter en fantastiskt resa i USA. Jag hade som vanligt velat stanna lite längre:) 

Vi har många fina minnen och upplevelser från resan. Det dröjer förmodligen inte länge till innan jag återvänder till New York. My favorite city in the world! 

I förra inlägget skrev jag om de första tre-fyra dagarna i NYC och postade en hel del bilder. Här kommer fortsättningen från Cityn. I nästa inlägg följer Hamptonsveckan. 

Andra delen av cityveckan blev i princip lika händelsefylld som första. Mitt i shoppingyran under lördagen hamnade vi på en avstängd Sixth Avenue där någon form av matfestival pågick. Majskolv, färsk pressad lemonad, quesadillas och crepes föll oss i smaken. Resten av lördagen tog vi det allmänt lugnt på hotellrummet vilket var välbehövligt.

   
 Under söndag förmiddag promenerade vi bort till Time Square och vidare ner till Intrepid Sea Air and Space museum. Rätt coolt att ta del av hangarfartygets historia som deltog i andra världskriget och ända fram till 1980. Speciell känsla att gå inne i fartygets smala gångar och de små rummen som kunde va allt från kaptenens hytt till stora samlingslokaler. Uppe på det stora däcket kryllade det av stridsflygplan och helikoptrar med spännande historier bakom sig.  

  
    
    
    
 Precis som de övriga dagarna i NYC var söndagen inget undantag när det gällde att ta sig fram till fots. Vi var duktiga på att promenera till det mesta, men senare under kvällen hyrde vi återigen cyklar. Då tog vi oss an Brooklyn Bridge. Cykelturen var inte så värst lång men utsikten var fenomenal! Väl över på Brooklynsidan satte vi oss i en park och bara njöt av att se de enorma skyskraporna.  

  
  En av sakerna på min s.k bucketlist har alltid varit att springa i Central Park. Äntligen var den dagen kommen! Måndag morgon cyklade vi bort till den oerhört stora parken och fortsatte promenera till Jacqueline Onassis Reservoir. Totalt genomsvettiga i 35 graders stekande sol påbörjade vi min efterlängtade löptur. Då hade vi säkerligen promenerat i över en timme i hettan. Löpturen var trots värmen skön och med ett leende på läpparna fortsatte vi vår långa promenad tillbaka till vårt hotell. 

   
    
    
  Dagen innan vi hyrde bil och for mot Hamptons, åt vi en finare middag i Bryantparken, endast ett stenkast från vårt hotell. Därefter drank vi några drinkar på syrrans favoritställe, 230 Fifth Rooftop bar. Coolt ställe med fantastisk utsikt över Empire State Buildning och Chrystlerbyggnaden. Perfekta avslutningen i storstaden innan vi begav oss mot mer relaxat Hamptons. 

   
 Första veckan tränade vi alla dagar utom den, hejja oss! Älskar att starta semesterdagarna med träning, oavsett vart någonstans jag befinner mig. Vi höll oss till hotellets gym förutom när vi spring i Central Park. 

  

  Kvalitén på bilderna är kanske inte de bästa. Vi glömde tyvärr vår systemkamera på hemmaplan. Att förmedla det vi har varit med om via iphonebilder är inte lätt. Men några schyssta bilder blev det. 

Oj! Nu är klockan alldeles för mycket! Imorgon (eller idag) väntar tidigt träning följt av BIG SLAP! Vi har som förra året en Cabana. Det kommer bli sååååå häftigt! Vi hörs snart igen! 

PS. Håll utkik efter tisdagens blogginlägg! 😉 😉 😉 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

HTML tags are not allowed.