Mount Lovcen 

Kära ni, jag har inte kunnat uppdatera något från Montenegro sista veckan då min telefon kraschade helt och hållet, samt att vi inte hade uppkoppling på rummet. Vi kom hem igår och åkte raka vägen till Emporia för att inhandla en ny Iphone till mig. Vi möttes av regn och 15 grader, dock verkar det som att vi tog med vädret hem. Strålande solsken idag! 


Som jag tidigare nämnt har vi varit på två helt magiska utflykter och en av dem var uppe på en bergstopp, 1657 meter över havet, vid namn Mount Lovcén. En mer spektakulär vy går inte att finna! 461 trappsteg upp, finns Njegos Mausoleum. Två gigantiska kvinnor gjorda av granit, vaktar en av Montenegros älskvärda hjältar, Petar ll Petrovic. Inuti mausoleumet som för övrigt är täckt av 220 000 små guldkakel, vilar Njegoš i famnen på en örn, som är gjort av svart granit. Allting byggdes mellan 1970-1974 och jag fascineras över hur människan lyckades utföra det utan dagens avancerade maskiner. Noterbart att även de som byggde mausoleumet fick alltså gå upp för de 461 stegen. 


Känslan över att titta ut över alla berg runtomkring sig i ren tystnad, är obeskrivligt! Jag är så glad över att ha fått uppleva det ögonblicket. Häftigt att mina föräldrar var här med Amanda 1984, året innan jag föddes och Amanda och mamma gjorde ett nytt besök för några år sedan. Nu har även jag varit här! 

Efter besöket åt vi middag i restaurangen som ligger i anslutning till bergstoppen (nedanför de 461 stegen). Hela utflykten för 5 av 5 bergstoppar! 

Inlägget Mount Lovcen  dök först upp på Dajana Börjesson.

Källa:
Mount Lovcen 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

HTML tags are not allowed.