Mitt älskade New York- uppdate!

New York, New York! Jag känner mig som hemma i staden som aldrig sover. Mycket har hunnits på enbart några dagar. Det är omöjligt att bli uttråkad i min favoritstad och vi blir heller aldrig trötta. På något sätt orkar man vara igång som en maskin och vi vaknar av oss själva tidigt (runt 07:30) och börjar dagen med ett träningspass på hotellets gym. 

Under första dagen blev det en runda till Time Square och när vi ändå var där blev det självklart en shoppingtur i Forever 21:s flaggskeppbutik. 

Även om vi befinner oss på andra sidan av jordklotet kunde vi inte missa MFF:s kvalmatch till Champions League. Efter titten på hotellet tog vi oss an ”The High Line”. En mysig promenad på den gamla järnvägen med många fina utsiktsplatser. 

Vi nöjde oss inte där utan vi promenerade hela vägen ner till Ground Zero. Minnesplatsen av 11/9 är enormt och vackert. Oundvikligt att bli rörd. Under mitt förra besök 2012 i New York var det nya tornet inte ens klart halvvägs men herregud vad imponerad man blir av vad människan kan åstadkomma. 

Efter en lång händelsefylld dag var det skönt att krypa ner i vår sköna säng på Hotel Morgans. Dock kan jag tillägga att jag smällde några dollar i det stora varuhuset Centry 21 som även det ligger vid Ground Zero innan hemfärd. 

        

Halva dag två spenderades i Central Park och vi gjorde helt rätt i att hyra cyklar för att kunna uppleva så mycket grönska som vi gjorde. Jag är förälskad i den enormt stora vackra park. Så mycket folk i rörelse, aktiviteter och människor från hela världen. Vi kunde inte låta bli att hyra båt och paddla runt i den välkända Central Park Lake, och anmärkningsvärt var det nog bara vi som kunde paddla ha ha ha ha.. Parken bjöd även på några saftiga uppförsbackar och svetten rann emellanåt. Samtidigt kan jag och Johan inte cykla utan att dra upp tempot. Vi bestämde oss ganska snabbt att vi skulle ta oss en löptur inne i parken en tidig morgon, och det blir imorgon (söndag). Efter att ha tränat tidigt torsdag morgon, cyklat och promenerat i flera timmar, satt det fint med en powernap innan vi svirade om till finkläder och utgång. 

För tillfället är det Men’s fashion week i New York, och genom lite kontakter så hamnade vi på en modevisning uppe på PH-D rooftop med efterföljande efterfest. Utsikten från rooftopen var magisk! Efter några drinkar och dans tog vi taxi till nästa nattklubb som även den krävde privat inbjudan. Goldsbar har nog en av de häftigaste inredningarna jag hittills skådat, allting i guld. Vi hade supertrevligt och vi är så nöjda över att få ha fått känna på nattpulsen i New York. 

   
    
    
    
   
Dag tre (igår) tog vi tunnelbanan ner till Coney Island som ligger i södra Brooklyn, en lite längre tur på ca 40 minuter. Vi promenerade längs Coney Islands strandpromenad och jag ångrade mig lite att vi inte tog badkläder med oss. Solen stekte på ordentligt och stranden var smockfull av människor. Vi åt en bit mat och åkte nog den läskigaste bergodalbanan de hade. Coney Island är barnvänligt med massor av karuseller, aktiviteter, aquarium och strand. Vi stannade bara någon timme eftersom vi hade bokat biljetter till New York Yankeesmatchen senare på kvällen. 

Andra gången jag besöker Yankees Stadium, lika mäktigt som första gången. Tajt match som Yankees till slut vann, yay! Vi kom fram till att baseballmatcher enbart handlar om en sak, att äta mat i massor! My god, vad folk inklusive oss själva drack och ät under den ca tre timmars långa match. Mitt i matchen stod jag i kö i ca 20 minuter och då ska ni veta att Yankeesstadium säljer mat överallt, då menar jag öööööverallt! Nåja, häftigt stämning och matfestival som Johan sa fick vi vara med om. 

   
    
   
    
   
Klockan är ca 08:45 här i New York och det är dags för gymmet innan vi tar oss an staden idag. Det regnar och åskar ute, kanske lite shopping på det?:) Vi hörs om några dagar igen! 
Kram på er/ Dajana 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

HTML tags are not allowed.