Min första individuella crossfittävling 

IMG_1732

Då är den individuella debuten gjord! I min första crossfittävling knep jag andra platsen. Jag är otroligt glad över min prestation! Jag hade till och med chansen att vunna hela tävlingen om jag inte hade fibblat bort slutmomenten i finalen (som egentligen är min styrka i crossfit, nämligen gymnastik). Som det kan gå ibland…

 Fem tuffa workouts som innehöll allt från löpning till tunga lyft. Varierande workouts där alla moment sattes på prov.

 Bilderna är från event 2 (500 m löpning, 30 boxjump och 20 chest2bar). Efter att ha kommit sist i event 1, lyckades jag ta andra platsen i workout 2!

Jag vann event 3 där man skulle lyfta ett complex (1 deadlift + 1 powerclean + jerk) inom 50 sekunder, med start på 40 kg och sedan lyfte vi 50, 55, 60, 65, 70, 75, 80 och 85 kg. Det blev 80 kg för mig som räckte för att kamma hem eventet.

I event 4 blev det massor av snatch, handstandpushups och repklättring. Även här lyckades jag ta hem andra platsen och inför finalen låg jag delad två. Finalvinsten gav dubbla poäng vilket i praktiken betydde att den som vann finalen skulle även vinna hela tävlingen eftersom det endast skiljde 5 poäng mellan ettan och oss tvåor.

Finalen var rolig!

  • 40 deadlift 30 kg
  • 100 Double unders
  • 20 m overhead lunges med 15 kg
  • 30 burpee on plate
  • 40 wallballs
  • Tripodhandstand + 10 m handstandwalk (från fritt huvudstående till handstående + 10 m handgång)

Endast tre i finalen och den var extremt jämn! Väl framme vid sista momentet med handståendet kände jag mig lugn och trygg som också tyvärr gjorde att jag inte kom först i mål. Jag hade säkert 10 sekunder innan tjejen som vann gick om mig men istället fibblande jag alldeles för mycket innan jag till slut lyckades komma i mål.

Man lär sig något nytt varje gång! Det går absolut inte att slappna av och tänka att det löser sig bara för att det är ”min grej”, min styrka inom crossfit. Oj, som det kan gå fel när huvudet inte är med. När det väl gäller är jag mentalt starkt och här handlade mer om rent ut sagt slarv. Jag vet ju att mina händer ska placeras längre bak i triangeln för att jag ska kunna falla fram i handståendet när jag väl kommer upp i en handstandpushup, men det låste sig och jag gjorde inte rätt förrän jag insåg att silvermedaljen var min.

Det gör inget att jag inte knep första platsen, jag är så glad över att jag ställde upp i en individuell tävling och dessutom lyckades presterade väl som till slut räckte till en andra plats. Tjejerna jag mötte var riktigt bra! Jag gillar tajta resultat, det ger mig betydligt mer glädje när motståndet är hårt samt motivation till att bli ännu bättre crossfittare!

Stort tack till Behrmann Competition support, JP Fitness Ystad och Torso Twisted för en mycket trevlig tävling. Välorganiserad, varierande workouts, bra domare, bra lokal, duktiga atleter och att ni även gav prispengar till alla som stod på pallen! Hoppas vi ses nästa år 🙂

Sedan måste jag sjävklart tacka alla som kom och hejade på mig, det betyder så så så mycket! Kram på er!

PS. In och kika målgången på min instagram (dajana_fit)  🙂

Inlägget Min första individuella crossfittävling  dök först upp på Dajana Börjesson.

Källa:
Min första individuella crossfittävling ” target=”blank”>Truebody

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

HTML tags are not allowed.