Middagstips!

DSC_0605

Att komma på middagstips på beställning är emellanåt vansinnigt svårt. Någon som känner igen sig? Oftast har man några recept som är återkommande men ibland står det helt stilla i huvudet. Igår var en sådan dag. Snacka om bra tajmning när jag klev in på Ica igår och de erbjöd smakprover på en riktigt god och relativ hälsosam middag.

Tillagningen tog 30 min och både jag och Johan var väldigt nöjda med receptet.

Pasta rigatoni med kallrökt lax

DSC_0605

4 portioner

  • 250 gram körsbärstomater
  • ½ kruka gräslök
  • 1 citron
  • 400 gram kallrökt lax
  • 1 dl matlagningsgrädde 15 %
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 2 msk fond
  • 65 gram babyspenat
  • salt och peppar

Tillagning:

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen
  2. Dela tomaterna. Hacka gräslöken. Skölj citronen och riv skalet på den fina sidan av rivjärnet. Skär laxen i breda strimlor.
  3. Koka grädden med vinet och fonden. Vispa då och då. Smaka av med salt, peppar och citronskal. Vänd ner tomaterna, gräslöken och spenaten.
  4. Blanda såsen med pastan och servera med lax.

Det går självklart att använda glutenfri pasta och laktosfri grädde. 

Jag använder aldrig grädde i min matlagning så det var premiär för min del, tro det eller ej 🙂  Middagen var utsökt!

DSC_0606

Kolhydrater äter jag alltid efter träningen. Den senaste tiden har jag dessutom ökat mina kolhydratkällor rejält och jag har aldrig presterat så bra inom crossfit som under denna tid. Pasta äter vi sällan därför är det emellanåt gudomligt gott!

Smaklig spis/D

 

Inlägget Middagstips! dök först upp på Dajana Börjesson.

Källa:
Middagstips!” target=”blank”>Truebody

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

HTML tags are not allowed.