Laxfilé med supermix 

7084ef31-394f-4236-921b-ef3780d86899-1

Tycker ni att det är svårt att komma på nya middagsrecept? Det är lätt att fastna i sina 5-6 olika recept som man roterar på under vardagarna. Hemma hos oss tillagas enkel, nyttig och god mat under veckodagarna, med andra ord ingen ”fancymat” då vi oftast tillagar middagen efter 20:00. 

I det här inlägget tipsar jag er om en varm sallad som är enkel att tillaga. Som kolhydratskälla använde jag mig utav Pauluns Supermix, och jag måste säga att den saliga blandningen får 5 av 5 solar! Kryddblandningen är pricken och i:et! 


Supermixen innehåller råris (37%), röd quinoa (17%), solrosfrön (14%), black eyed bönor (11%), bovete, gröna linser, kryddblandning (lök, tomat, morot, palsternacka, champinjon, chilipeppar, basilika, libbsticka, oregano, vitlök, svartpeppar och gurkmeja) och kallpressad rapsolja.


Ingredienser (för två personer) 

  • 500 gram laxfilé (går bra med annan fisk också)
  • 2 dl Pauluns supermix
  • Sparris 
  • Purjolök 
  • Små paprikor 
  • Chili 
  • Kryddor 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Krydda fisken med finhackad chili och valfria kryddor och grädda i ungen ca 20 min 
  2. Under tiden kokar du upp 2 dl Pauluns supermix 
  3. När både fisken och supermixen börjar bli klara steker du upp grönsakerna (finhacka dem) lite lätt.
  4. Blanda grönsakerna och supermixen och toppa med fisken. 

Inlägget Laxfilé med supermix  dök först upp på Dajana Börjesson.

Källa:
Laxfilé med supermix 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

HTML tags are not allowed.