Kladdig Paleokaka

Paleokladdkaka

Hoppas att ni har haft skön helg och är taggade för en ny vecka, liksom jag. I skrivande stund multitaskar jag på hög nivå. Jag lagar matlådor, städar, planerar ett nytt arbetsområde (dans), förbereder massor inför Skol-IF (jag är ansvarig och kommer berätta lite mer om mitt nya uppdrag som idrottslärare vid ett senare tillfälle), bloggar och har precis gjort en nyttig paleokaka till mina kollegor till morgondagens arbetslagsmöte.

Passar på att dela med mig av denna underbart goda och kladdiga Paleokaka till er.

Paleokladdkaka

Paleokladdkaka

Ingredienser 

  • 2 paket dadlar (redan urkärnade) 400 gram
  • 3 dl mandelmjöl
  • 5 ägg
  • 7 msk kakao
  • ½ dl smält kokosolja (neutral)
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljpulver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Hacka dadlarna ordentligt (eller använd matberedare) och lägg i en skål
  3. Tillsätt mandelmjöl, kakao, kokosflingor, bakpulver, vaniljpulver, ägg och sist smält olja
  4. Blanda ordentligt med en gaffel i några minuter så att allting blandas till en kladdig smet
  5. Smörj en springform med lite kokosolja och höll över smeten och platta till
  6. Grädda i ugnen i endast 10 minuter
  7. Done! Servera med lite färska hallon eller liknande

Receptet finns att hitta på Paleoskafferiet men jag har gjort om det lite. På deras hemsida hittar ni otroligt stort utbud av nyttig mat. Jag och Johan har ätit strikt paleokost under 30 dagar och vi kommer definitivt fortsätta att äta en hel del från deras receptbank.

Afternoon tea

Afternoon tea

Afternoon tea

Afternoon tea

Dags att hugga i jobbet ordentligt!
Ha en fortsatt trevlig söndag!
/D

Inlägget Kladdig Paleokaka dök först upp på Dajana Börjesson.

Källa:
Kladdig Paleokaka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

HTML tags are not allowed.