Hemmagjord fishtacos med mangosalsa, guacamole & tomatsalsa

Fishtacos! Helt klart en av mina favoriträtter och naturligtvis ska allting vara hemmagjort. Relativt enkel maträtt som garanterat blir till en succé där hemma!  

Nu när jag dessutom har ett helt nytt kök ökar suget efter matlagningen. 

Any way, här kommer receptet:

Ingredienser 

  • Torskfilé (jag använde 1,2 kg)
  • Bovetemjöl 
  • 5 Ägg
  • Glutenfritt ströbröd 
  • 3 stora mogna mango 
  • Chili 
  • 1 kruka koriander 
  • 5 Tomater 
  • 2 Rödlök 
  • 4 Avokado 
  • 2 klyftor vitlök 
  • 3 lime 
  • Salt och peppar 
  • Glutenfritt tortillabröd 

Jag föredrar att göra mat för nästkommande dag därav lite mer av ingredienserna.

  1. Sätt ugnen på 180 grader 
  2. Vänd fiskfiléerna i bovetemjöl, ägg och ströbröd och lägg dem på en plåt (glöm ej bakplåtspapper). In med plåten i ugnen ca 30-40 min beroende på ugn (ytan ska vara krispig)
  3. Mosa avokado i en skål, tillsätt 1/2 hackad rödlök, 2 pressade vitlöksklyftor, 1/2 pressad lime, salt & peppar. Blanda guacamolen ordentligt och lägg den i kylen en stund.
  4. Skiva mango i små kuber, hacka en bit chili och hacka koriander. Blanda ingredienserna i en skål och tillsätt 1-2 pressad lime. Lägg mangosalsan i kylen en stund. 
  5. Skiva tomater i kuber och hacka 1 rödlök. Blanda ingredienserna i en skål och tillsätt salt & peppar
  6. Ta ut filéerna ur ugnen och sedan är bara till att servera

  Fantastiskt gott!   Man äter fishtaco precis som ”vanlig” tacos. Tortillabröd i botten, fisken och sedan tillbehören överst! Smaklig spis! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

HTML tags are not allowed.