Havre – och kvargplättar

img_7339

Jag blev sugen på dessa havre – och kvargplättar igår efter att en väninna frågade efter receptet. Jag bloggade om dessa godingar tidigare i år och jag kan lova man blir lätt beroende av dem. Toppa gärna med en bit ost, valfritt pålägg eller ät de precis som de är. Egentligen är det inte mitt recept utan min coach Daniels. Efter dagens skillträning gjorde jag dessa enkla och nyttiga plättar.

Havre – och kvargplättar

Du behöver endast 5 dl havregryn (jag använder glutenfritt), 500 gram naturell kvarg, 2 tsk bakpulver och lite salt. Blanda ordentligt i en skål (använd gärna händerna) och platta ut mindre plättar på en plåt. Grädda i ugnen i ca 30 minuter. Den här gången toppade jag plättarna med lite solroskärnor innan jag la plåten i ugnen.

Havre -och kvargplättar

Havre -och kvargplättar

Havre - och kvargplättar

Havre – och kvargplättar

Jag är himla förtjust i min tekanna som jag köpte på My Habitation i våras. Just nu har de 50 % på hela sortimentet! De mesta är förmodligen slutsålt men kika gärna på deras instagram, massor med nytt finner ni där. In och fynda! Den fina koppen fick jag av Anna och Sara i lördags när jag hade coctailpartyt. De har full koll på min stil!

Inlägget Havre – och kvargplättar dök först upp på Dajana Börjesson.

Källa:
Havre – och kvargplättar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

HTML tags are not allowed.