Hälsosam mjukpepperkaka – Paleostyle

Julledigen är i full gång! Igår lirade vi poker och jag slutade på en tredje plats, mycket nöjd med min insats och dessutom kammande jag hem en slant. Hejja mig!

Först på schemat på lille-julafton i vanlig ordning – träning! Man borde alltid starta sina dagar med ett grymt bra pass. Jag har återhämtat mig relativt bra från diskbråcket och ökar träningsintensiteten allt mer. Variationen i träningen är stor och jag är försiktig med alla lyft dock måste jag säga att de olympiska lyften känns bättre och bättre. Skönt!

Inför morgondagen har jag bakat en hälsosam mjuk pepparkaka. Förmodligen bland det godaste jag gjort i köket 🙂 Ni hinner göra den om ni önskar att kunna bjuda era nära och kära på något mumsigt och nyttigt till kaffet. Själv ska jag äta kakan när alla andra äter gröt.

20131223-154109.jpg
Recept – mjuk hälsosam pepparkaka

1) sätt ugnen på 200 grader
2) Blanda 200 gram dadlar (ca 25-28 st) och 4 ägg i en bunker (antingen i matberedare eller hacka de som jag gjorde vilket gick lika bra)
3) Tillsätt 3 dl mandelmjöl, 2 rivna morötter, 3 msk kokosolja, 2 tsk bakpulver, 1 msk kanel, 3 tsk pepparkakskrydda och 1 krm vaniljpulver.
4) Blanda ordentligt till en smet
5) Smörj en kakform med lite kokosolja och häll i smeten, grädda i ca 25 minuter.

Oj vad jag längtar efter att få mumsa på kakan imorgon! Idag har vi varit barnvakter åt Johans brorsdöttrar och snart ska vi till Dalby, julskinkan är redo och bingolotterna ska fram. Mer uppdatering av vår mysiga dag med tjejerna kommer senare. Ha en mysig jul och glöm inte den mjuka pepparkakan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

HTML tags are not allowed.