Hälsning från soliga Turkiet

Vi befinner oss utanför Tergutreis i en liten sommarby vid namn Akyarlar där det i princip endast finns hotell. Vårt hotell Armonia Holiday Village & spa är ett all inklusive hotell som har allt man behöver på sin semester. Vi kom fram onsdag natt, läggdags direkt runt 02.30 för att starta igång semestern med ett Turkish Bath i går och det var första gången för mig. Positivt överraskad av själva upplevelsen! I ett stort rum ”Hamam” gjort av marmor blev vi duschade, skrubbade, intvålade och masserade av två män. Den äldre (runt 70 år) mannen masserade mig något ruggigt bra så jag ska boka in mig hos honom för en timmes massage på spaet. Han har hela 50 års erfarenhet och det märktes när han gick loss på mina muskler!

Maten som serveras är otroligt bra, 5 av 5 möjliga stjärnor! Finns allt vi kunde önska oss och vi har främst hållit oss till den nyttiga delen. Under kvällsmiddagen grillas det hejvilt och favoriten är grillad tonfisk, mums vad gott! Vattenmelon smaskas det mycket av! Det bjuds på shower och livemusik varje kväll, det finns spelrum, gruppträningar, volleyboll och annat skoj som händer på hotellet varje dag. Det är smockfullt här, många barnfamiljer på plats som inte är vår grej precis men vi klarar oss:) Märks att det är högsäsong!

Det är runt 33 – 35 grader och vi har ännu än inte sett ett litet moln på himlen däremot blåser det behagligt ute på bryggan där vi har solat de första två dagarna. Vid poolen och vid stranden går det knappt att andas av värmen. Vattnet är helt ok (världens badkruka), ca 25- 26 grader skulle jag gissa och det har blivit en hel del vattengympa när jag väl plaskat i plurret. Världens bästa rehab för mina knä!

Gårdagens träning blev 1 h tennis och det var rätt kul, längesedan jag spelade. Jag och min syster var flitiga tennisspelare på högstadiet och slagen sitter i fortfarande även om det behövs lite finslipning. Imorgon väntar gymmet på morgonen som liggar i anslutning till spaet och vi blev positivt överraskade av utbudet. Löparband, roddmaskin, cykel, hantlar, skivstång och mycket mer. Vi klarar oss rätt bra och sedan har jag TRX:et med mig som ska med på gymmet.

Imorgon är det tanken att vi ska ta taxi in till Bodrum centrum för middag och eventuellt ett besök på någon nattklubb. All dricka på hotellet är gratis (inkl. alkoholen) men jag har inte druckit mer än ett glas rött, jag suktar efter vatten istället! Imorgon kanske det blir någon god drink. På måndag ska vi till ett vattenland, ska bli skoj! Annars chillar vi mest om dagarna, sover lite siesta, tränar, spelar kort och njuter av varandras sällskap och inte minst gassar i solen!

Jag bjuder på lite bilder so far:

  

  

 Grymma på tennis!

 

Erkänner att jag trivs bra i solen!

Dags att nann, klockan är mycket. Vi beslutade att ta sovmorgon och träna på eftermiddagen istället, mycket klokt med tanke på att vi är trötta. VI hörs när vi hörs, hoppas ni har det bra i Sverige:) Cao!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

HTML tags are not allowed.