Great ass-and hamstring exercise!

Återigen söndag, veckorna springer iväg och jag är ständigt fullbokad. Glädjande i alla fall att inkomma med tåget från Kalmar till Malmö central vid 20.00 och hinna med lite kvalitetstid med Johan. Dukad middag klagar jag inte på, tack älskling! Vi vann en viktig seger mot Kalmar (22-26) med tanke på att vi hade fyra nior och på vägen upp kunde det ha blivit endast tre. Jag åkte på världens ”åkarsjuka” och spydde rejält strax innan matchen och illamående gav sig inte under matchen. Jag säger tack och lov för time-outen från båda lagen 🙂 Lirade 60 minuter och det kändes bra! Vi gör sett över hela matchen en relativt stabil insats och tappar endast sista 10 minuterna skärpan men segern var aldrig riktigt hotad. Underbart att ligga tvåa i tabellen som nykomlingar.

Any way, jag lovade er en bra ”rump” övning, definitivt är en av mina favoriter. Den tar rätt bra i hamstrings, glutes och nedre rygg och står du på hälen aktiverar du rumpan ännu mer. Stöd skulderbladen/övre rygg mot en bänk, skjut fram höften och arbeta med aktivera benen, jag får riktigt bra muskelkontakt när jag utför den. I den här övningen kan man nog lasta på rejält med vikt, jag värmer upp med 80 kg i videon och brukar nöta 6-8:or på ca 100 – 110 kg. Använd sådant skydd för skivstången annars gör det rätt ont när man öser på med vikter. Enjoy!

Klicka HÄR! 

Dags att krypa till kojs! Imorgon väntar jobb, arbetsområdet är kondion/styrka. Därefter blir det handboll följt av lite tyngdlyftning och en WOD (Crossfit, workout of the day) med Hedda igen. Önskar er en trevlig vecka! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

HTML tags are not allowed.