Efter fyra år slutar jag…..

Nedräkningen har börjat. Betygsättningen ska vara klar onsdag natt. Två veckor tills vi går på semester. Och nu till den största nedräkningen eller vad man nu ska kalla det, mina fyra år som idrottslärare på Sofielundsskolan går mot sitt slut. Ja, det stämmer! Jag kommer alltså inte arbeta kvar utan nu väntar nya utmaningar i höst. Vad som står runt hörnet är inte helt klart. Ny idrott och hälsa tjänst? Byte av bransch helt och hållet? Jag befinner mig knappast i en lätt sits, men jag vet att jag har tagit rätt beslut.

Jag har under mina fyra år på Sofielund förändrat idrottsundervisningen enormt, utvecklat ämnet och framförallt inspirerat eleverna till mer rörelse och fysisk aktivitet. Dessa fyra åren har inte alltid varit lätta och roliga, däremot oerhört utmanande och utvecklande för mig som person och pedagog. Jag har lärt mig saker som jag vet att jag aldrig hade kunnat lära mig någon annanstans. Precis som på alla andra arbetsplatser finns bra och lite sämre dagar. Det gäller att ha motivationen och drivet för att fortsätta och ständigt sträva framåt oavsett.

Jag har lyckats med så otroligt många delar på Sofielund, både i min egen undervisning men också inom andra ansvarstagande. Elevråd, friluftsdagar, fotbollsturneringar etc. är några exempel. Utan mina kära kollegor hade självklart aldrig klarat det, och just kollegorna kommer jag sakna mycket. Eleverna också såklart. Men nu är det dags att ta ett nytt karriärsteg. Jag behöver en nytändning, ny start, ny miljö… Så fungerar jag som människa. Jag har gjort mitt på Sofielund och det är jag grymt stolt över.

20140603-003001-1801819.jpg
Idrottsundervisningen är som bäst när vi får vistas utomhus. Idag njöt jag i solen. Jag njöt av att se min klass, kommer sakna dem.

Två veckor kvar alltså och schemat är fullbokat till bristningsgränsen. Veckan ser ut som följande:

V 23
Tisdag
– Morgonlöpning
– Jobb
– Gymmet
– Grillning med några kollegor i Skurup

Onsdag
– Morgonträning
– Jobb
– Gymmet
– 9:ornas bal

Torsdag
– Morgonträning
– Jobb
– Gymmet
– Beställning av blommor till bröllopet
– Två studenter i Trelleborg

Fredag
– Gymmet
– Avfärd mot Stockholm (bil)
– Middag på kvällen med vänner

Lördag
– Morgonlöpning plus TRX
– Chill på stan
– Göra sig ordentligt fin
– Bröllopsfest

Söndag
– ev. vila och träna på kvällen hemma
– bilfärd mot Malmö

Jodå så att, några minuter över någonstans? Ska sätta betyg på alla mina elever, överlämning av alla mina elever, lite PT -jobb och dylikt 🙂 But I love it!

Idag var jag iväg på PT-uppdrag med två klienter. Alltid lika kul! Därefter anslöt jag Johan och hans träning nere vid Ribban, mitt favoritställe för utomhusträning. Intervallöpning, ben/rump-och magövningar. ”Lagom” träning med tanke att jag egentligen skulle vilat. Imorgon bitti väntar löpning, Let’s goo!

Glöm inte att följa mig på instagram, jag lägger upp tips på övningar varje vecka 🙂 Jag önskar er en fin vecka, cao!

20140603-005256-3176899.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

HTML tags are not allowed.