Dags för PR-vecka 

img_6736-0

 

Foto Jessica Berguv

Foto Jessica Berguv


Det kanske låter lite kaxigt men jag har verkligen gått in med inställningen att slå mina tidigare rekord under veckan. Min korta uppbyggnadsfas på ca åtta veckor har gett resultat! Jag är betydligt starkare i allting, kroppen har mått kanon, inga skador eller liknande. Det perfekta utgångsläget! 

PR tagna innan min hand- och knäskada (feb. -14) räknar jag inte med, man kan inte leva på gamla meriter! Den fjärde och senaste knäskadan har varit den tyngsta också, och jag kommer inte sticka under stol med att säga att det inte har varit tungt att komma tillbaka. Det har varit fruktansvärt tungt, både fysiskt och psykiskt! Dock har jag varit skadefri sedan jag la handbollsskorna på hyllan, vilket är enormt positivt. 

I alla fall, två av två möjliga PR tagna idag. 70 kg i bänkpress och 117,5 kg i marklyft. Som jag har fightas med min sablans högra hand. Skönt att börja komma upp i lite tyngre vikter. Även om jag borde lyfta tyngre är det ändå okej med tanke på omständigheterna. Under träningarna har jag kunnat utföra 5×4 på 107,5 kg, och där har jag verkligen förbättrat mig. 

Coach Daniel är mycket nöjd med resultaten efter denna korta uppbyggnadsperiod, då är jag också det. So far so god! Imorgon är det en ny dag, nya PR ska inkasseras. Frontsquat och viktade pullups står på tur. 

För mig är det otroligt viktigt att tro mig själv, att den tiden jag lägger ner ska vara av god kvalité och inte en ”snabb” träning som ska avverkas i träningsschemat. Hellre längre vila mellan lyften och leverera än att stressa och faila.

Jag har under dessa veckor tränat crossfit själv och det är inte alltid lätt ska ni veta. Även om crossfit oftast är en individuell sport är det kul att träna ihop med andra. Att nöta sitt egna program i ett hörn, dagarna ut och in är emellanåt tufft. Därför är det extra kul när all tid man har lagt ner pays off! Bästa känslan och kvittot man kan få! Jag blir så himla motiverad över att fortsätta och bli ännu bättre. Daniels programmering har gjort mig till en betydligt bättre crossfittare, det är jag extremt tacksam över! 

 

Foto Jessica Berguv

Foto Jessica Berguv

Dags att släcka för idag! Sweet dreams kära ni! 

Inlägget Dags för PR-vecka  dök först upp på Dajana Börjesson.

Källa:
Dags för PR-vecka 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

HTML tags are not allowed.