Crossfit – en community för alla!

Då var Malmöfestivalen över för i år och precis som förra året hade vi på Gripen Crossfit en box på stortorget. Trots det tråkiga vädret hittade många till boxen och togs sig an de tuffa utmaningarna. Varje kväll bjöds det på tema-wodar (kids, tre generationer, starka pågar,  girlpower, brandmän vs. poliser, throwdown och avslutningsvis kaos-WODEN). Jag jobbade flera kvällar och det var ett rent nöje! Älskar att vara en del av Gripen!

Hanstandwalk 7 m under Gripens trowndown, jag och fem starka pågar till.

Under själva festivalen och alla de timmar jag spenderade i boxen väcktes en hel del tankar. Jag pratade med många, förklarade konceptet med crossfit, vad vi på Gripen står för och kan erbjuda våra medlemmar och mycket mer. Vad som kom upp emellanåt var allmänhetens rädsla för att prova på ”den tuffa sporten”, skadorna inom crossfit och dylikt.

Efter att ha tränat crossfit i ett år och åtta månader samt utbildat mig till Level 1 Trainer i USA, och arbetat som coach ungefär lika länge, tänkte jag i det här inlägget dela med mig av mina tankar, erfarenheter och annat viktigt inom sporten. Inlägget är riktad till alla, mina bloggläsare som är intresserade av sporten, till de med fördomar utan att ha provat på crossfit men också för att klargöra vissa saker. Det är alltså mina ord och ingen annans och självklart kommer inte alla att hålla med om allting. Mitt syfte är som sagt att delge mina erfarenheter kring sporten. Inlägget är långt, enjoy!

Vad är crossfit?

Konstant varierade funktionella rörelser utförda med hög intensitet. Det är grundprincipen, att bli så allsidigt tränad som möjligt. Springa, lyfta, kasta, klättra, knuffa, släpa, sitta ner och stå upp. Mycket av vad vi möts i vår vardag med andra ord. Du tränar uthållighet, kondition, snabbhet, styrka, rörlighet, explosivitet, koordination, smidighet, balans och precision. Träningsredskapen vi använder oss av är skivstänger, kettlebells, hantlar, räcke, hopprep, romerska ringar, klättringsrep, hopprep, medicinbollar och dylikt. Övningar, repetitioner, vikt, längd på workouten varierar hela tiden. Varje pass (workout of the day) hålls av en utbildad Level 1 Trainer som delar in själva passet i uppvärmning, teknikträning som avslutas med en WOD. De flesta pass innehåller teknikträning. (beroende på hur lång WOD:en är). Det är crossfit i korthet.

Allmänhetens uppfattning om crossfit

Crossfit har fått fotfäste i Sverige och allt fler boxar öppnar runt om i landet, intresset är fortfarande enormt. För er som inte vet är ”box” själva platsen/anläggningen för utövandet av sporten. När jag pratar med folk som inte är särskilt insatta i crossfitvärlden får jag höra delade meningar kring sporten. Många är rädda och skrämda för att göra bort sig om de börjar träna, de tror att de skulle vara sämst och att alla skulle titta snett på dem. En vän uttryckte nyligen ”jag måste först komma i form innan jag kommer och provar på crossfit”. Andra tror att alla crossfittare köttar på med enormt tunga vikter, lyfter med fel teknik, är kaxiga typer som gärna vill synas och slänger av sig tröjan för att visa sina kroppar. Sedan finns de som är mer open minded, nyfikna och imponerade av vad en duktig crossfittare behärskar och gärna vill höra mer och kanske till och med prova på. Uppfattningarna är många men en sak går ej att undgå, crossfit berör!

En sport för alla?

Ja, crossfit är verkligen för alla! Nybörjare, motionärer, elitidrottare, lagidrottare, barn, pensionärer… men det syns inte alltid i sociala medier. Istället lägger någon upp ett videoklipp på Facebook där en crossfittare lyfter 140 kg i Clean & Jerk (frivändning med överstöt) i bar överkropp och vips skrämmer det bort många. Det krävs år för att bli en bra crossfittare. Majoriteten av crossfittare är långt ifrån elitidrottare, det är snarare människor som tidigare tränat på gym, Friskis & Svettis och dylikt, lagidrottare som har crossfit som ett komplement i deras träningsprogram men också människor som precis börjat tränat och vill leva ett hälsosamt liv men inte träna på egen hand.

Det som många undrar är hur alla medlemmar kan göra samma övningar, ha samma vikter och utföra lika många repetitioner under ett träningspass trots att målgrupperna är så olika? Jo, alla övningar som görs inom crossfit går att ”skala ner”, d.v.s att en övning som pullups kan brytas ner till att man lyfter sig i ett räcke med hjälp av ett gummiband (ju tjockare band, desto lättare blir det att dra sig upp) och fungerar inte det, kan man skala ner det ännu mer (roddrag i ringar med fötterna i golvet etc.). På så sätt kan alla medlemmar utföra alla övningar utifrån sina egna förutsättningar. Coacherna ser till så att man utmanar sig själv och hela tiden tänjer på gränserna för att vidareutvecklas, så tillvida tekniken sitter. Det är någonting som vi på Gripen Crossfit är oerhört noga med – säkerhet och teknik går före allting annat! Träningen blir med andra ord mätbar, motivationen ökar hos adepterna när de ser resultat i sitt utövande. På gymmet kan många stå och stampa med samma övningar och vikter under längre period vilket tenderar till att människan tappar motivation men det är något som inte händer inom crossfit, snarare tvärtom! Det finns alltid något moment som man kan bli bättre i! För att bli så allsidigt tränad eller komplett atlet som möjligt är det viktigt att träna på sina svagheter. Det triggar många till att träna ännu mer.

Sedan kommer vi inte ifrån den tävlande gruppen inom crossfit. Precis i vilken annan sport som helst där man spelar match, tävlar eller liknande gör man det i crossfit också. Tävlingarna är oftast indelade i nivåer och i vissa tävlingar måste man kvala in till. Ni har kanske stött på begreppet ”Rx’d”? Det innebär att om en WOD (workout of the day) innehåller 50 pullups, 50 squats 80 kg och 50 m handgång så gör man den som ordinerat, d.v.s som det står utan någon skalning. Vissa tävlingar är tuffare än andra och kan man inte utföra pullups och det dyker upp i en tävling, då kommer man automatiskt sist i den workouten. Prepare for the unkown är ett känt uttryck inom crossfit som innebär att du som crossfittare ska vara beredd på vad som helst. Därför släpps WOD:arna under en tävling strax innan de ska börja. I vår box släpper vi morgondagens WOD sent kvällen men egentligen ska det kvitta vad som står på tavlan, alla kan bli bättre på allting! Så kortfattat kring tävlandet, precis som man kan spela fotboll i division fem kan man tävla i crossfit utan att vara direkt världsbäst (som tyvärr många verkar tro). Människor gör det för att det är kul och utvecklande utifrån sina egna förutsättningar.

Som coach har jag sett makalösa förändringar hos medlemmar som kommit till oss utan att ha lyft en vikt tidigare i sitt liv, till att förändra sin livsstil totalt. Från att äta dålig, ohälsosam mat och röra sig extremt lite till att träna flera dagar i veckan, slå personbästa gång på gång, gå ner i vikt och framför allt må bra. Det är det viktigaste, att våra medlemmar trivs och mår bra. Ett nöje att coacha på Gripen Crossfit!

Crossfit – en sekt?

Tro det eller ej, men det har kommit upp på tal antal gånger. Det tycks tro att crossfit skulle vara en form av sekt, att vi är som en stor familj, beter oss på ett speciellt sätt, ser ner på andra idrottsutövare osv. Självklart är inte crossfit någon sekt, utan en community som finns runt om i hela världen. En box har medlemmar som vilket gym som helst men själva stämningen och träningen liknar mer en förening/klubb. Som medlem tränar du i grupp, ibland en och en och ibland i team. Det går inte att jämföra med ett bodypumppass på Sats som även det är gruppträning. Stämningen innan, under och efter ett crossfitpass är annorlunda. Du är en del av något, en klubb.

Jag har varit i föreningslivet hela mitt liv och att tillhöra en klubb och ett lag är speciellt. Samhörighetskänslan är stor, man tillbringar många timmar med varandra och därför är gruppdynamiken viktig. I ett lag intar man en roll, det sker konkurrens, alla strävar efter ett mål och under tiden ska laget ha kul. I praktiken är det inte alltid så enkelt och emellanåt uppkommer det intriger, tjafs och dylikt. Been there and done that, men i slutändan handlar det oftast om samma sak, att ”vi-känslan” är på topp, att vi har roligt och respekterar varandra. Den ”vi-känslan” finns överallt på Gripen Crossfit men den konkurrensen eller tjafset som lätt uppstår inom ett tjejlag (förlåt om jag trampar på någons tår nu, men av egen erfarenhet tenderar vi tjejer att småtjafsa en hel del hur mycket än vi tycker om varandra). Och vet ni vad, jag tycker det är så skönt att slippa det och bara njuta av att vara en del Gripen (även om jag saknar handbollen, typ rätt ofta).

Jag vet att jag är beroende av att träna crossfit, det triggar tävlingsmänniskan i mig. Jag söker nya utmaningar och vill bli lite bättre i alla moment. De som sysslar med crossfit vet vad jag pratar om. Begäret är svårt att förklara. När man befinner sig i slutskedet av en riktigt tuff WOD ställer man sig frågan rätt ofta ”varför håller jag på med detta?” Många gånger vill man kasta in handduken, lägga sig ner och dö av trötthet men endast några minuter efter WOD:en ler man på nytt och fäller några goa kommenterar och inser att man står där och diskuterar vilken tid man ska träna på nytt imorgon. För mig är inte det en sekt, det är istället helt underbart att människan tänjer på gränserna, söker nya utmaningar, utför saker som den aldrig trodde var möjligt och bästa av allt – må förbannat bra av det!

Det jag älskar med crossfit är att du kan besöka en box var som helst i hela världen, och alla tar emot en med öppna armar. Senast i Singapore passade vi på att träna i en box och herregud så glada coacherna blev av vårt besök. En sann Community!

Crossfit – skadornas idrott? 

Då kommer vi kanske till den mest känsliga punkten – skadorna inom crossfit. Innan vi går in på det kan jag berätta att som handbollsspelare har jag ådragit mig tre avslitna främre korsband, tre meniskskador, ett uttöjt bakre korsband, uttöjt inre ledband, brutet samt krossad led i ringfingret (kommer aldrig kunna böja det), stukade fingrar, ofantligt med lårkakor, spricka i revbenet, problem med axel under många år (slutade med kortison), ett avslitet ledband i fotleden samt massor med fotledsstukningar, hjärnskakning, benhinneinflammation och massvis med skavanker. Hade jag vetat att jag under mina 18 år som handbollsspelare skulle få alla dessa skador, hade jag fortfarande spelat, ingenting hade förändrats.

Så fort det pratas crossfit tar det inte många sekunder innan någon vräker ur sig ”det är väl rätt mycket skador inom crossfit?”. Då vill jag fördjupa mig i just detta, på vilket sätt är det mer skador i crossfit jämfört med andra idrotter/sporter? För det första kan man plocka bort tanken om att man skulle kunna kliva in i en box, lyfta 100 kg, 100 gånger med halvtaskig teknik och tro att man inte kommer ådra sig en skada för eller senare. Själva exemplet förekommer inte ens i en box då en coach hade varit framme rätt snabbt och bett personen att lägga ner stången! Däremot har jag sett folk med mina egna ögon på gym, lyfta de sämsta marklyften någonsin, varvat med pullups, burpees och dylikt. När människor tar crossfit i sina egna händer och tror att de behärskar allting, köttar på som bara den, kan vi inom crossfit-communityn aldrig stå för detta. Det är inte så här det går till om du tränar crossfit på riktigt! 

När vi exempelvis jobbar med olympiska lyft, värmer vi upp ordentligt innan. Vi jobbar vidare med tekniken med enbart en pinne för att avslutningsvis gå på skivstången. Som coach ser du omedelbart vilka som saknar teknik, vem som är ny och behöver träna teknik. När vi sedan går på WOD:en som avslutning på passet är det många som endast lyfter stången, och den kan vara mellan 10 – 20 kg. Ibland drar vi ner på repetitionerna eller tiden för den som är ny. just för att undvika skador och lägga fokus på tekniken.

För ett bra tag sedan under ett pass på Gripen hade jag en kille som till slut blev rätt irriterad över sin teknik när vi tränade på snatch (ryck). Han sa till mig ”på gymmet lyfter jag utan problem 200 kg i marklyft och här klarar jag knappt av att lyfta 20 kg i ”snatch”. Du blir bra på det du tränar. Många tränar för ensidigt och där skiljer sig crossfittare enormt från andra idrotter. Gymnastik och olympiska lyft är två moment som kräver otroligt  mycket styrka, teknik, explosivitet, kroppskontroll…. det lär man sig inte över en natt.

Under denna tid som coach och atlet på Gripen har jag främst stött på axel – och ryggproblem och jag ska berätta varför! Är du inte tillräckligt stark när du börjar ”kippa” (kika gärna på youtube om ni inte vet vad det är) och jobbar i ett avslappnat läge, där du inte arbetar aktivt med din muskulatur när du hänger och göra pullups i ett räcke, förstår vem som helst att något kommer gå illa förr eller senare. Variation är viktigt och det säger sig självt, om du ständigt belastar samma muskler under lång period och dessutom tungt, hinner din kropp aldrig återhämta sig från just det momentet. Crossfit är oerhört brett och tränar man på sina svagheter, tränar klokt och låter kroppen vila 1-2 dagar i veckan, är det inte mycket som talar för skador.

Marklyft är ett tungt lyft men vi är också starkast i det här lyftet. Många har problem med tekniken i lyftet och är man inte van kan det gå fel. Vissa får problem med längdryggen, andra får diskbuktning eller diskbråck. På Gripen vet jag dock ingen som har ådragit sig ett diskbråck genom lyft. Vi coacher finns alltid på plats, det är vi som leder alla pass och vi ansvarar för våra medlemmar. Samtidigt kommer det alltid finnas de personer som väljer att inte lyssna på oss coacher utan gör på sitt eget vis. Det gör man i så fall på eget ansvar. Jag vet att någon kommer kommentera att alla coacher är inte bra och kan inte lära ut rätt osv. Sådant kommer vi aldrig ifrån oavsett sport! Jag kan däremot säga att jag är otroligt tacksam över hur Gripen Crossfit valt att lägga upp sina pass, ta hand om sina medlemmar, alltid värna om säkerhet och teknik och se till så att alla känner sig välkomna.

Jag måste lyfta skadorna på elitnivå inom crossfit, för de finns precis som i handboll och andra idrotter. Akuta skador är inte lika framträdande i crossfit som i exempelvis handboll där det oftast sker med fysiskt våld. Först vill jag poängtera att nästan all elitträning är relativ ohälsosam, det sliter enormt på våra kroppar. Återhämtningen blir lidande eftersom man ständigt måste levererar, många tränar och spelar under stress, och dessutom kan de gå runt med förslitningar som sedan mynnar ut till allvarligare skador. Det är ett eget val personen i fråga tar, de vet alla dessa konsekvenser. Vissa klarar sig utan ett enda blåmärke under sin idrottskarriär medan andra otursfåglar fightas med ständig värk eller dylikt dagligen. Under min handbollskarriär var det extremt få som var hela i slutet av säsongen. Många gick på knäna, truppen blev tunnare pga skador och kroppen allmänt sliten. På något sätt känns det som mer okej men det borde egentligen inte spela någon roll vilken sport man utövar.

Crossfit är inte mer skadebenäget än andra sporter men visst reagerade jag också när ett klipp släpptes från Crossfit Games (som VM i crossfit) där en person lyfter med horribel teknik ett tungt marklyft och knappt sträcker ut fullt i slutpositionen, och ändå får lyftet godkänd. Det är absolut ingen vidare reklam för oss crossfittare, men hur många gör så? Jag har aldrig sett en crossfittare utföra så dåligt lyft, snarare gymfolket som tror sig kunna allt. Jag minns redan som 20 åring när jag gjorde olympiska lyft på ett gym i Karlshamn och en bodybuildare kom fram till mig och frågade ”vad är det bra för?” ”hur bygger du muskler genom att göra så?”. I stundens hetta blev jag irriterad men insåg sen att killen inte visste mycket mer än att lyfta skrot isolerat på ett gym. Jag gjorde alltså cleans (frivändningar) och tränade på min explosivitet som är viktigt inom handboll. Några dagar senare såg jag samma kille göra något som skulle föreställa knäböj men lyften såg mer ut som en soffpotatis som sjönk ihop. Tillbaka till det horribla lyftet. Hade en vanlig Svensson gjort det lyftet så hade resultatet förmodligen blivit katastrofalt men dessa människor gör inget annat än tränar på en otroligt hög nivå och kan därmed klara av ett sådant lyft. Jag försvarar absolut inte själva lyftet (dåligt av domaren att inte bryta mitt i) men hade jag själv infunnit mig i samma situation, tror jag att jag hade gjort allt för att få upp den stången. I andra idrotter hyllas spelare  när det spelar klart en avgörande match med fraktur eller liknande men icke i crossfit. Som sagt, det är inte särskilt hälsosamt med elitidrott men majoriteten av alla crossfittare är INTE det.

Skador kommer alltid finnas i alla idrotter och allt fler har insett fördelen med att träna skadeförebyggande och sedan vi började med vårt axelprogram på Gripen har jag inte träffat på någon med smärta eller skador. Kom ihåg att det är skillnad att träna i en box jämfört med att ta crossfit i sina egna händer och tro att man är tillräckligt stark efter några pass utan att riktigt veta vad man håller på med. Döm aldrig något utan att ha provat det själv! Ta dig till en box, prova crossfit några gånger och återkom med feedback.

Crossfit för lagidrottare?

Jag har sagt det innan och jag upprepar det igen, hade lagidrottare haft crossfit som komplement i deras träning, hade deras fysisk varit betydligt bättre! Försäsongen i de flesta idrotter innebär tuffare träning, en så kallad uppbyggnad av alla möjliga kvalitéer som ska gynna ut i deras idrottsutövande när väl säsongen drar igång. Elitserielaget HK Malmö tränar på Gripen och jag säger bara – watch out elitserien! Kommande säsong blir Malmöiterna ännu farligare och deras förbättrade fysisk kommer spela en stor roll i slutet av säsongen när andra lag går på knäna. Vi har även Redhawks kids som tränar hos oss och självklart är den lekfulla miljön i centrum där kidsen jobbar med sin egen kropp som belastning i olika moment som hoppa, klättra, knuffa, kasta, springa etc. Med andra ord sammansatta grovmotoriska grundformer. Jag är övertygad om att crossfit är framtidens fysträning i många lagidrotter.

Min status inom Crossfit

Som avslutning vill jag berätta min crossfithistora. Daniel Thysell, en av delägarna på Gripen hörde av sig till mig i slutet av 2012 och ville introducera Crossfit samt ha mig som coach i hans box. Jag hade precis som alla andra läst, sett videoklipp och annat om crossfit men aldrig provat på det riktigt. Mina förutfattade meningar var inte särskilt positiva då även jag ”hört” saker och ting om hur alla lyfter tungt, många gånger med kass teknik. Det var alltså rykten och jag hade ingen i min närhet som utövade sporten. Ett besök räckte för att väcka mitt intresse, och då lyfte jag inte ens stång. Gymnastik, olympiska lyft och cardioträning är de tre stora momenten inom crossfit och som tidigare gymnast och tyngdlyftare hade jag redan tekniken i många övningar innan jag ens satte min fot i boxen. Det var endast pulsen som fattades….. endast?!

Mina två första veckor var helt bullriga eftersom jag spydde vart annat pass och var totalt utmattad. Att jobba under så hög intensitet ser inte alltid svårt ut men believe me when I say – oh yes it is! Jag tror alla minns sin första period som crossfittare. En helt ny värld öppnar upp sig för en. Försäsongen i handboll är inte att leka med men det här var ju en helt ny nivå. Du vill gärna bli bra på allting, direkt. Tålamodet är inte din bästa vän men jag upplevde min utveckling var spikrak. Jag började dessutom vara hjälpcoach under passen och lärde mig massor och kunde relativt snabbt hålla mina egna pass. För att få arbeta som crossfitcoach måste du klara Level 1 trainer men eftersom crossfit nu hade fått sådan genomslagskraft, var alla utbildningar fullbokade i hela Europa fram till hösten -2012. Istället valde jag att utbilda mig i USA, San José i juli förra året. Vilken upplevelse! Och nej, det är inte endast till att plugga och klara testerna. Praktiska och teoretiska prov görs på plats och massor med material ska läsas dessförinnan. Långt ifrån alla klarar provet första gången. Sedan krävs det mycket träning, att lära ut. Som pedagog, idrottslärare och PT har jag det i ryggmärgen. Jag ville lära mig de svåra gymnastiska momenten som ring-muscleups och bar-muscleups som kräver enormt med teknik på direkten men allting tog sin tid.

Under förra året utvecklades jag enormt, jag tränade på som bara den samt att jag lirade handboll vid sidan om. Jag hade crossfiten som mitt komplement till handbollen men innerst inne ville jag hålla på med detta på heltid. Jag ville börja tävla och Nordens största tävling – Nordic Showdown gick av stapeln 18-20/10. Ett tufft kval väntade dessförinnan med flertalet wodar som killar och tjejer från hela Europa kunde deltaga i. Av ca 300 registrerade tjejer skulle endast 55 få tävla i Stockholm. Jag ville så gärna komma med och jag minns att jag tränade som en idiot, allting, hela tiden. Vilodag fanns inte ens i tankarna, jag var uppslukad av en värld där jag ville lyckas. Beroende av crossfit och siktet framåt, att kvalificera in mig bland de bästa tjejerna, som hade hållit med med crossfit en längre period. Mina chefer (Daniel, Dennis och Johannes) hjälpte mig med träningen och jag gasade utan att få några symptom av vad som skulle komma.

Jag klarade kvalet, enda personen från Gripen Crossfit. Mitt mål var uppnått och med en 32:a plats kunde jag sträcka på mig och vara stolt. Två veckor innan tävlingen, för att vara exakt, 5:e oktober kunde jag inte resa mig ur sängen. Hela min värld rasade! Jag grät floder och kunde inte ens sitta upp, skrek av fruktansvärd smärta som man inte ens önskar sin värsta fiende. Jag blev sängliggande i nästa fyra veckor, mina kropp förtvinade kändes det som, smärtan i halsryggen/övre rygg ville inte försvinna och efter ofantligt med läkarbesök, kortisonsprutor, sjukgymnastik, akutbesök konstaterades det ett diskbråck via magnetröntgen i halsryggen mellan C5-C6. Graden av diskbråck är olika och jag har hög smärtgräns, detta var det värsta jag har varit med om i hela mitt liv!

Jag låg många sömnlösa nätter och funderade på att strunta i crossfit. Hur kunde det gå så fel? Jag hade inga som helst symptom än lite känningar dagen innan allting hände. Fick reda på via röntgen att mina koter var rätt slitna innan jag ens fick diskbråcket så man kan säga att all den tunga träning genom åren hade satt sina spår. Det krävs sedan ett litet snedsteg, lyft, rörelse för att utlysa diskbråcket och jag vet idag vad det var. Två dagar tidigare gjorde jag HSPU (du står på huvudet mot en vägg och pressar upp dig till raka armar) vilket förövrigt är en av mina favoritövningar. Jag minns att jag utförde rätt många repetitioner och råkade slappna av lite på nervägen när huvudet ska nudda kudden men sen tänkte jag inte mer på det. Med andra ord har jag lärt mig den dyraste läxan någonsin! Efter sex veckor kunde jag fortfarande inte göra en enda pushup, pullup eller roddrag. Min tumme var avdomnad i flera månader, jag hade tappat ca 60-70 % av min styrka i vänsterarm/vänstra sidan av ryggen och kunde därmed inte göra någonting i boxen förutom rehabträna.

Hur mår jag idag? Jag mår jättebra men vägen tillbaka har varit otroligt smärtsam, ni anar inte vad jag har gått igenom men jag har alltid varit stark i psyket och aldrig låtit någon påverka mig negativ även om vissa perioder var extremt tuffa. Jag har fått betydligt fler skador i handboll men älskar fortfarande sporten och samma gäller crossfit. Jag älskar crossfit ännu mer idag och vill satsa på det i framtiden. Mitt förnamn är otursfågeln och det är endast till acceptera! I februari tog handbollskarriären slut då främre korsbandet gick sönder för tredje gången samt att menisken skadades allvarligt. Men det har inte stoppat mig, rehaben fick ta sin tid och jag är back on track! Som sagt elitträning är allt annat än hälsosam men jag kan inte se ett liv utan seriös träning även om jag ibland önskar att jag kunde bromsa mig själv. Jag brinner för detta, att träna, svettas, dela träningsglädjen med vänner och se resultat. Tävlingsmänniskan kommer aldrig dö ut inom mig, jag söker ständigt nya utmaningar men jag har blivit klokare med åren och delar gärna med mig av min erfarenhet.

Som avslutning vill jag lyfta Gripen Crossfit som box, alla goa kollegor och medlemmar. Ni är fantastiska! Jag är otroligt stolt över att bära tröjan ”tha coach”, instruera våra medlemmar, se alla utvecklas, skratta och ha roligt ihop. Vi har utan tvekan Sverige bästa box! Är ni det minsta intresserade av prova på är ni hjärtligt välkomna till Flygaregatan 1 i Bulltofta. Endast till att dyka upp en söndag kl. 10.00 och bli inspirerade!

Tack för mig, och jag hoppas att det här inlägget har gett er något mina kära bloggläsare.

Lördag och söndag spenderas i boxen, det ska coachas och tränas! Me like!

Ha en underbar helg! /D

2 comments on “Crossfit – en community för alla!

  1. Marica Häglund on said:

    Måste säga, mycket bra skrivet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

HTML tags are not allowed.