Avokado – och kycklingsoppa

IMG_7442-1.jpg

Hoppas att er vecka startade lite bättre än min. Mitt under arbetsdagen blev jag helt kallsvettig, illamående och fick besöka toaletten ett antal gånger. Det var bara att gå hem och lägga sig och sova bort det, vilket oftast fungerar för mig. Sömn och näringsrik mat är nyckeln till allt och även den här gången verkar det ha varit kortvarigt. Tre och halv timmes sömn gjorde susen. Återstår att se hur magen mår imorgon bitti.

Any way, efter en promenad i det friska och kalla vädret blev jag sugen på varm soppa. Nedan får ni mitt favoritrecept.

AVOKADO – OCH KYCKLINGSOPPA 

 

Avokado - kycklingsoppa

Avokado – kycklingsoppa

 

Ingredienser för två personer 

  • 400 gram kyckling
  • 4 mogna avokado
  • 200 gram naturell kvarg
  • I buljongtärning
  • En skvätt citron
  • Salt och peppar
  • Chili

Gör så här: 

  1. Mosa avokado i en skål och tillsätt kvarg, salt och peppar
  2. Koka upp 0,5 liter vatten med en buljongtärning (valfri smak)
  3. Skär kycklingen i mindre bitar och stek tills de är färdiga
  4. Rör ner avokadosmeten i buljongen och tillsätt chili och lite citronsaft (rör antingen om med en gaffel eller använd stavmixer)
  5. Servera i tallrik och toppa med kyckling och krydda efter önskemål
  6. Gott med havre – och kvargplättar till, receptet finner ni HÄR 

 

Inlägget Avokado – och kycklingsoppa dök först upp på Dajana Börjesson.

Källa:
Avokado – och kycklingsoppa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

HTML tags are not allowed.