Arzak – Middag på en av världens bästa restauranger

img_7495

@Arzak

@Arzak

Vid den här tidpunkten, exakt tre veckors sedan gick hela sällskapet en skön strandpromenad i soliga San Sebastian. Matresans höjdpunkt väntade oss under fredagskvällen, nämlingen middag på en av världens bästa restauranger, Arzak. Matmeckan San Sebastian har flest Michelinstjärnor per invånare i hela världen. För alla matfantaster är staden ett måste att besöka någon gång i livet! Alla hade vi höga förväntningar men jag trodde aldrig i min vildaste fantasi att upplevelsen skulle vara på den nivån som den var. Aldrig!

Innan resan fick vi ta del av menyn och ni som känner mig väl vet att jag är extremt kräsen när det kommer till mat. Det var flera rätter som absolut inte föll mig i smaken och jag hade bestämt mig för att äta från Á la carte-menyn. När vi väl hade satts oss till bords berättade kyparn att de ändrar menyn efter våra önskemål, och skulle det trots allt inte falla en i smaken byts maträtten på studs. Min biff skulle som ett exempel tillagas ”medium” och jag hann knappt skära i den och göra en liten grimas, de var framme på två röda sekunder och plockade tallriken. Till detta bör tilläggas att fyra personer tog hand om vårt sällskap under hela kvällen. Servicen var fenomenal! Gick du på toaletten var de snabbt framme och vek din bordsservett med fyra skedar, tog bort smulor, drog ut din stol osv.

Ni undrar säkert hur maten smakade? Jag kan endast beskriva maträtterna med ett ord, magi! Man kom på sig själv att säga ordet wow ett antal gånger. Hela upplevelsen var magisk! Jag har tidigare sagt att man inte kan rättfärdiga en sådan här dyr middag men ack så fel jag hade. Alla borde någon gång i livet uppleva det vi gjorde. Som pricken över i:et fick vi besök av Elena som 2015 blev utsedd till (håll i hatten) världens bästa kock (!) Elena äger restaurangen tillsammans med hennes far. Hon ville säga hej till sällskapet och vi småpratade allmänt med henne en stund. Otroligt trevlig och jordnära person. Elena var noga med att förtydliga att hon alltid lämnar restaurangen sist av alla men eftersom hon skulle flyga till New York tidigt dagen efter var hon tvingen att åka hem tidigare.

Arzak är världskänt och bara genom att titta på restaurangens instagramkonto,”arzakrestaurant”, hittar ni världstjänor som gärna poserar med kockarna. Veckan efter att vi hade ätit middag där, postade de en bild på halva gänget från serien Game of Thrones. Serien är för övrigt utsedd till världens bästa (som jag och Johan kollar på). Andra som nyligen besökt restaurangen är Richard Gere och Ethan Hawke. Hur coolt som helst!

Väl hemma i Sverige började det snackas om en ny matresa nästa år. Vi får se om det blir av men det här var helt klart matresans bästa matupplevelse som jag varmt rekommenderar alla! Snart är det dags för en ny resa, Miami och Karibien väntar på oss. Om exakt 43 dagar sitter vi på flyget mot varmare breddgrader, längtar!

Inlägget Arzak – Middag på en av världens bästa restauranger dök först upp på Dajana Börjesson.

Källa:
Arzak – Middag på en av världens bästa restauranger

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

HTML tags are not allowed.