Äpplepaj – proteinrik & hälsosam

Jag har verkligen kommit igång i köket igen! Kvällens nyttiga blev en glutenfri äpplepaj med Propud vanilj till. Pajen blev så där knaprig och go, mums! 

  • Proteinrikt • Glutenfritt • Laktosfritt 

Ingredienser 

  • 5-6 äpplen
  • 1,5 dl boveteflingor
  • 1, 5 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl solrosfrön 
  • 1/2 dl chiafrön
  • 100 gram hackade hasselnötter
  • 2-3 msk honung 
  • Kanel 
  • Propud – proteinpudding vanilj

Jag skalar inte mina äpplen för att jag vill bevara flavonoider som finns i skalet. Det ger skydd mot hjärt- och kärlsjukdomar, innehåller rikligt med C-vitamin, kalium & pektin (bra för magen och tarmarna). 

  1. Sätt ugnen på 175 grader 
  2. Smörj en pajform med 1/2 sked honung
  3. Skiva äpplena och fördela fint i formen, strö över lite kanel
  4. Blanda alla ingredienser i den ordningen som står ovan och bearbeta med händerna
  5. Smula degen över äpplena och grädda i ugnen i ca 30-40 min (beroende på ugn)
  6. Toppa med proteinpudding 

Smaklig spis! 

Hörni, kommentera gärna om ni provar pajen 🙂 Feedback är välkommet:) 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

HTML tags are not allowed.