Anmäld till crossfittävling!

Det tog inte många minuter innan vi gick ihop som ett team, jag och Lorena! Teamtävling i crossfit första helgen i oktober. Anmälda ✔️

Vi är anmälda i ”womens standard” och konkurrensen är hård. Torso twisted heter tävligen och önskar ni att komma och hejja vilket jag hoppas, är det Baltiska hallen ni ska ta er till.

Nu tänker förmodligen flera av er på mina skador (inkl mig själv ibland) och hur detta ska gå? Genomgått en komplicerad handoperation och tyvärr kommer jag aldrig kunna knyta min höger hand eller böja mitt ringfinger mer än till hälften. Problemet sitter inte i själva funktionen utan snarare i leden där jag känner daglig smärta. Varje gång jag belastar mina fingrar och det kan vara sådant enkelt som att bära en matkasse, gör det ont. 15 veckor efter operationen och jag har redan lärt mig att ”stå ut” eller rättare sagt leva med smärtan. Det är ingen smärta att leka med, det lovar jag er!
Jag trodde aldrig i min vildaste fantasi att jag skulle kunna hänga i ett rack och göra pullups och chest to bar..någonsin igen. Genom att skynda långsamt har jag lyckats på ett mirakulöst sätt. I can do it again. Gym kombinerat med löpning och crossfit har jag lyckats behålla och utveckla min styrka.

Sedan har vi knät. Tredje gången som främre korsbandet går sönder, samt en meniskskada och kraftigt uttöjt inre ledband. Ni som har skadat era knä allvarligt vet hur snabbt man tappar i muskelmassa och styrka, benmuskulaturen bara rasar samman. Jag har spenderat ofantligt många timmar hos sjukgymnasten samt jobbat med rehaben på egen hand. I maj testades jag av min sjukgymnast genom diverse tuffa tester för knä/ben och resultaten var helt sjukt bra! Ja, det lönar sig att jobba hårt! Jag tränar på som vanligt och dessutom börjar jag nudda på mina tidigare vikter i olympiska lyft och dylikt. Det ser ljust ut med andra ord.

Sist ut har vi diskbråcket i halsryggen som jag ådrog mig i början av oktober förra året. Har nog aldrig tränat så hårt, intensivt, tungt och fokuserat som då. Jag ville ju kvalificera mig till den stora crossfittävlingen Nordic Showdown, där atleter från hela Europa deltog. Efter hårt jobb i kvalet fixade jag en plats, fick en 32:e plats av de 55 som fick åka upp till Stockholm och tävla. Två veckor innan tävling kunde jag inte resa mig ur sängen. De nästkommande fyra veckorna var ett rent helvete som jag spenderade liggande i sängen. Ni kan ju bara ana hur mycket jag tappade under den perioden då jag knappt kunde gå. Any way, att ha något i kläm är bland det obehagligaste som finns. Det var precis som om någon hade klippt sönder muskler på min vänstra sida av rygg/arm. Jag kunde alltså inte göra en enda armhävning efter sex veckor.

Idag mår jag betydligt bättre men jag aktar mig för vissa saker och vet när jag ska bromsa med träning.

Tillbaka till frågan om jag fixar en Crossfittävling?! Jaaaa! Jag och Lorena går in i den här tävligen utan några som helst förväntningar. Vi ska ha så himla kul ihop och kriga in i det sista. Jag är så tacksam och glad över att jag fortfarande idag efter alla mina skador jag ådragit mig genom mitt elitidrottande, kan träna det jag älskar. Det ska bli sjukt kul och vi har redan lagt upp en plan och hunnit avverka några träningar ihop.

Jag satsar dock fortfarande på Body Fitness i december, som är min största prioritet 2014. Mitt team > Team Forever Fit by Better Bodies är helt fantastiskt, otroligt fina människor som jag har fått lära känna. Min coach Heléne Ahlson är unik och jag är evigt tacksam över att just hon valde in mig i det här helt underbara team.

20140709-030022-10822387.jpg
You & me Lorena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

HTML tags are not allowed.