Älskar du ditt arbete? 

img_7518-0

 Längtar ni efter helgen under veckodagarna? Om ni gör det, har ni funderat på varför i så fall? Jag hör ofta människor prata om hur tråkigt deras arbete är, att de räknar timmar, de vill bara hem eller att de längtar efter helgen.

För mig är det extremt viktigt att jag älskar och brinner för det jag gör. Välmående och trivsel ligger överst på min lista när det kommer till mitt arbete. Vi spenderar otroligt många timmar där under vår livsstid, och då ska de timmarna vara värdefulla. Självklart har vi alla ”dåliga” dagar eller att vi är trötta och slitna någon gång, vilket borde vara okej men det borde aldrig vara ens vardag. Trivs man inte och mår dåligt av att gå till det specifika arbetet, finns det egentligen endast två val att göra. Lös problemen eller byta arbete! Många kanske tycker att det låter enkelt men egentligen är det bara ren sanning. Vi måste bli bättre på att lägga fokus på problemlösning än att endast prata om själva problemen. 

Människor är utbytbara på arbetsmarknaden och alla kan vi princip ersättas. Ibland måste man tänka på sig själv, sin egen hälsa och liv. Våga utmana sig själv och prova något helt nytt. 

Jag har infunnit mig i den arbetssituationen en gång i livet och det önskar man inte sin värsta fiende. I början är det lätt att beklaga sig men med tiden måste man försöka ”lösa” problemen för att komma vidare. Vi kommer ingenstans med att endast prata om problem, vi måste prata om lösningar. Jag gjorde allt i min makt för att förbättra min arbetsmiljö och samtidigt göra mitt yttersta som idrottslärare. Tyvärr hamnar man ibland i en återvändsgränd där arbetsgivaren måste göra förändringar för att en utveckling ska vara möjlig. Till slut insåg jag att det aldrig kommer bli bättre, jag kommer fortsätta att ha ångest varje dag, ont i magen och framför allt inte kunna fullfölja mitt uppdrag som idrottslärare. Jag sa upp mig utan att ha ett nytt arbete och det var en av de bästa besluten jag har tagit i mitt liv! Vägen dit var lång och ibland önskar jag att jag hade lyssnat på min omgivning och lämnat tidigare. Det är där ens kollegor kommer in i bilden. Jag hade fantastiska kollegor som gjorde att vi orkade kämpa tillsammans dagarna ut och in, och det är jag otroligt tacksam över. 

Det ena leder till det andra. Idag älskar jag att gå till mitt jobb vilket jag är tacksam över. Det är viktigt att gå till ett jobb som känns meningsfullt. Ibland är det viktigt att stanna upp och fundera över det arbetet vi gör, de timmar vi lägger ner, dag efter dag, vecka efter vecka, år efter år. Mår jag bra? Mår jag dåligt? Och varför i så fall? Kan jag göra något åt det? Gör du det?….

Inlägget Älskar du ditt arbete?  dök först upp på Dajana Börjesson.

Källa:
Älskar du ditt arbete? 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

HTML tags are not allowed.