3:a i Torso Twisted! Bildregn!

För exakt en vecka sedan vid den här tiden infann jag mig i soffan med ett stort leende på läpparna. Jag och Lorena hade tagit bronspengen i Torso Twistedtävlingen, en crossfittävling med duktiga atleter. Inga förväntningar eller krav på oss gick vi in i tävlingen för att ha sinnes skoj (första gången i mitt liv jag inte hade en direkt målsättning pga mina skador) och njuta. Stämningen var på topp, tummen upp för arrangören! Allting var välorganiserat och professionellt (dock var det lite krångel med poängen för vissa lag), jag hoppas på fler ”Torso Twisted” i Baltiska hallen.

Det blev många workouts, hela sju stycken där i princip alla våra kvalitéer som crossfittare sattes på prov! Vi är otroligt nöjda med våra placeringar i alla wodar förutom EN, men det visste vi sedan tidigare. Efter min operation har jag fortfarande ont i handen (fingret) när jag bär en matkasse, ni kan gissa hur fingret känns när jag lyfter marklyft. Vi skulle springa 20 meter x 10 gånger och lyfta 80 kg fem gånger, springa 20 meter x 10 gånger och sedan lyfta 100 kg tre gånger och som avslutning springa 20 meter x 10 gånger och lyfta 120 kg en gång. Jag hade en hundring kvar 🙁 Hur mycket än jag försökte gick det inte, fingret sa stopp och jag vet att jag gjorde rätt val när jag bestämde mig för att inte göra ännu ett lyft! I stundens hetta var jag mest besviken på mig själv eftersom Lorena kändes sig fräsch och lätt kunde ta 120 kg, men det var endast till att gilla läget. Tyvärr kom vi på en 17:e plats av 18 i den woden, annars såg våra placeringar ut som följande: 6:a, 2:a, 3:a, 1:a, 3:a och 2:a inför finalen.

Vi kickade ass i over head squats (1:a plats) där vi båda tog 60 kg var (vi fick börja från golvet). Jag skulle ha lyft 65 kg också men 1 minut senaste väntade tre minuters handgång. Jag gick nästan hela sträckan själv och visst kändes det i handleden efteråt! Inför finalen låg vi tvåa och självklart ville vi göra allt för att ta en medalj. Finalwoden innehöll thrusters och chest2bar men tyvärr räckte vi inte till där även om vi ledde halvvägs. En vecka och många tankar senare är vi ändå sjukt stolta och glada över bronset!

Handen på hjärtat, med alla dessa skador jag har ådragit mig det senaste året (diskbråck, brutet finger & krossad led, främre korsband av, menisk sönder på både insidan och utsidan samt uttöjt inre ledband) kan jag inget annat än vara förbannat nöjd med min och Lorenas insats! Ni som har haft dessa eller liknande skador vet hur svårt det är att komma tillbaka och samtidigt leverera. Jag bryr mig nästan inte ens att jag inte lyckades lyfta marklyftet för jag ska va glad att jag överhuvudtaget KAN träna crossfit! Jag uppskattar det lilla idag vilket jag inte nöjde mig tidigare i livet, jag ville alltid mer och mer och mer. Om ett halv år jag är 30 år och efter allt elitidrottandet har jag nått vissa begränsningar. Det gäller att vara klok och lyssna på kroppen och det har jag blivit oerhört bra på. En klapp på axeln där Dajana 🙂

Vi vill tacka alla som stöttade och hejjade på oss, det betyder mycket! Alla gripar som tävlade var otroligt duktiga, härligt och se att vi var så många som tävlade och även tog pallplats! Hejja Gripen Crossfit!

Nu kommer ett bildregn från tävlingen. Vissa bilder är med min kamera, några är tagna av Jessica (vår bröllopsfotograf), Francisco Castro samt Michael Svärdh. Enjoy!

IMG_1233-0.JPG

Andra woden: 2 varv av 90 wallballs, 60 toes to bar och 30 pistols (enbensknäböj). Vi kom 2:a i den här woden 🙂

IMG_1312-0.JPG

Workout 3 där vi kom på 17:e plats. Här är mitt andra lyft på 100 kg. Märks att det svider lite…..

IMG_1244.JPG

Semi-finalen! Vi skulle göra 10 hang power snatch på 40 kg x 10, 30 burpees over bar + body carry som bilden visar 20 meter därefter byte x 4 varv. Placering 2:a!

 

IMG_1185-0.JPG

Lorena köttar på med pistols i woden vi kom på andra plats på.

 

IMG_1302-0.JPG

Ingen aning vad jag försöker förmedla här 🙂

 

IMG_1305.JPG

Toes to bar! En av mina killers-övningar! Älskar T2B! Från WOD två där vi just kom tvåa.

 

IMG_1184-0.JPG

Första woden! Vi skulle lyfta 6 frontsquat 50 kg + göra 6 chest2bar (en pullup där racken måste träffa under nyckelbenet, dvs. de är betydligt jobbigare än pullups). Sedan utökades repetitionerna till nio och sedan tolv för att gå ner mot nio och avsluta på sex. Vår placering 6:a. Jag gjorde alla frontsquat unbroken (dvs. att jag inte la ner stången någon gång) samt chest2bar (nästan, vilade endast en gång efter 8 reps vid 12 st)

IMG_1245.JPG

I mål och superglada över att ha kommit tvåa i semifinalen 🙂

 

 

IMG_1314-0.JPG

Någon ser trött ut efter bytet? 🙂 Vi skulle springa 1 km utomhus, ro 2000 meter samt göra 300 double unders (snurra hopprepet två gånger medan du hoppar en gång). Vår placering 3:a!

 

IMG_1317-0.JPG

Vår starkaste workout! 2 max rep i over head squat där man började med stången från golvet. Vi tog båda 60 kg var och det kändes lätt! 🙂

 

IMG_1316.JPG

Underbar känsla att vinna ett heat! Placering 3:a i workouten.

IMG_1324.JPG

Finalwoden! Jag ser rätt lugn ut när jag gör thrusters (har hatkärlek mot denna övning)….

 

IMG_1326.JPG

Chest to bar under finalen. Racken måste träffa under nyckelbenet. Placering i finalen 4:a.

 

 

IMG_1322.JPG

Jag är så stolt och glad över vår prestation Lorena. Otroligt glad över att ha dig som min teammate. Detta är endast början, det väntar många många tävlingar till framöver. Jag längtar <3

 

 

IMG_1231.JPG

Prisutdelning! So much fun att få stå på pallen efter helgens bravader, kämp och slit! Det här var min andra crossfittävling. Första gjordes för ca två år sedan i Helsingborg på stranden med Anna. Det var lite annorlunda tävling med bara massor med squats, man fick inte direkt tävla i många moment. Under Torso Twisted sattes du verkligen på prov som atlet. Det gick inte att endast lyfta tungt eller att endast vara uthållig, för då hade du ingen chans att slåss om topplaceringarna.

Tack ännu en gång alla! Hoppas vi ses nästa år 🙂

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

HTML tags are not allowed.